On Vacation - style

Tämä postaus on ollut työn alla Kroatian matkan varaamisesta asti. Sain kunnon inspiraatio boostin luettuani samasta aiheesta niin Niinan kuin Sagankin blogista ja tämän sain vihdoin viimeisteltyä julkaisu kuntoon. Suomessa mun pukeutumiseen vaikuttaa samat tekijät kuin reissussakin, sää ja ympäristö. Rakastan korkokenkiä, mutta niin ulkomailla kuin Suomessakin tulee useammin valittua ne helpommat kengät jos tiedossa on paljon kävelemistä ja seisoskelua. Kaupunki olosuhteissa mennään aikailailla samoilla kuin kotonakin, mutta mitä välttelen rantalomilla on pitkät hihat. Suomessa tätä ei tarvitse miettiä kun ruskettuminen on niin tuuripeliä, mutta lomalla haluan mahdollisimman syvän rusketuksen. Aionkin keskittyä tässä postauksessa enempi juurikin tuohon rantaloma aspektiin lähestyvän matkan vuoksi.
Kroatian reissua silmällä pitäen tein hieman researchia liittyen Dudrovnikilaisten pukeutumiseen ja sain useammin kuin kerran lukea Kroatialaisten pukeutuvan hyvin! Korkokengätkin ovat hyvin yleinen näky. Vuhuu, saan siis ihan luvan kanssa pakata rantalomalle edes yhdet korkkarit mukaan! Vaikka ei muuttaisi tyyliään lomakohteen mukaan tai pukeutuisi jollakin tietyllä tavalla vain jossakin tietyssä maassa, on mun mielestä hyvä googlettaa edes pikaisesti paikallisten pukeutumiseen liittyviä asioita. Kun välttää tietyt etikettivirheet, sujuu lomakin mukavasti.  Korkkareiden lisäksi mukaan lähtevät myös matalat narusandaalit ja espadrillot, joita en koskaan uskonut ostavani,mutta kuinkas kävikään, sekä Niken lenkkarit jos lähdetään pidempää matkaa taittamaan jalan. Yleensäkin jos mulla on reissussa korkkarit jalassa, löytyy laukusta matalapohjaiset pelastajat, ei vain siksi että jalat väsyvät, vaan siksi jos päädytään johonkin historialliseen kohteeseen missä korkkareiden käyttö on kielletty, näin on esimerkiksi Kreikassa, missä on tullut useamman kerran lomailtua.

Tästä syystä on itsellä tai jollakin matkaseurasta oltava tarpeeksi tilava laukku jonne vaihtokengät mahtuvat. Joten matkaan lähtee aina isompi laukku minne mahtuu vaikka nuo vaihtokengät lähtiessä kaupunkia kiertelemään ja rannalle lähtiessä pyyhe, aurinkorasva, kirja jne. Rannalle lähtee mukaan myös jonkin sortin beach cover, joko rento ohut mekko tai iso huivi. Aurinkohattu on ihan must niin rannalla kuin aurinkoisia kaupunkeja kierrellessä.
Lennolle valitsen aina jotain mukavaa joka purista tai kiristä mistään. Midimittaisesta trikoomekosta ja pitkästä neuleestä, jonka voi tarpeen mukaan pukea päälle, on muodostunut mulle se vakio lentoasu. Musta on myös kiva jos lentokoneeseen valitut sopivat myös kohteeseen.  Yksi vaihtoehto (varsinkin pitkillä kymmenen tunnin lennoilla) on tietysti pakata vaihtovaatteet käsimatkatavaroihin helposti saataville ja vaihtaa vaatteet kentällä lämpötilaan sopivammaksi.

Muuten etelän matkoille tulee pakattua mekkojen lisäksi kevyet pitkät kangas housut, shortsit ja hameita. Yläosaksi käy tosiaan kaikki joissa ei ole pitkiä hihoja, mutta mitä kevyempää kangasta sen parempi. Mukaan lähtee aina myös farkku- tai nahkatakki ihan vaan varmuuden vuoksi. Kaikista tärkeintä on ettei tarvitse vaatteita murehtia, ettei ole liian kylmä eikä kuuma. Aurinkolaseja ja koruja mukaan tulee yleensä koko varasto, koska niillä saa helposti ja nopeasti vaihtelua asuihin joita joita tulee käytettyä useasti reissussa.

Tälläistä tällä kertaa, toivottavasti tykkäsitte! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti